Anamaria Vasile

Cum sa cureti usor si in mod natural calcarul de robineti

Cu toţii am văzut acele pete albe care se pot acumula pe cadă, pe robinete sau pe uşile de la duş. De vină este duritatea apei, care are un nivel ridicat de minerale, de regula calciu sau magneziu. Iar aceste minerale rămân după ce apa se usucă, lăsând în urmă reziduuri care sunt inestetice.

Foarte multe persoane se straduiesc sa curete urmele de calcar de pe robineti sau de pe suprafetele din baie sau bucatarie. Cei mai multi cred ca pentru asta e nevoie de produse chimice puternice. Exista insa o metoda mai simpla, mai eficienta si mai accesibila financiar pentru indepartarea acestor pete.

Aceasta este cea mai rapida, usoara si naturala metoda de a indeparta calcarul de pe robineti dar si de pe suprafetele de portelan. Ea presupune un efort minim, asa ca incearc-o data viitoare cand faci curat in casa.

– Pune un recipient in chiuveta, in care trebuie sa torni 500 de ml de otet de mere;
– Ia o carpa si inmoaie-o in acel otet;
– Suprafetele pe care doresti sa le cureti trebuie sa fie foarte bine uscate inainte de aplicarea carpei;

– Acopera suprafetele acaparate de calcar cu acea carpa inmuiata si apasa ferm ;
– Las-o sa actioneze pentru o ora!

Dupa ce timpul s-a scurs, ia carpa de pe locul respectiv si, cu un burete, freaca suprafata care a stat sub carpa pentru a indeparta calcarul. Vei vedea ca aceasta se va curata foarte usor. Vei remarca de asemenea si modul in care suprafata va deveni de indata stralucitoare.