Anamaria Vasile

Barbatii care se casatoresc cu femei destepte traiesc mai mult

In timpul unei discutii numita „Dementia: How Can We Protect Ourselves?” (Dementa: Cum ne putem proteja?), profesorul Lawrence Whalley de la Colegiul de Medicina si stiinte ale Vietii de la Universitatea din Aberdeen a declarat ca singurul lucru care nu i se spune unui baiat care vrea sa traiasca o viata mai lunga si mai buna este ce sa faca mai exact: sa se casatoreasca cu o femeie inteligenta. Nu exista un amortizor mai bun al dementei decat inteligenta.

Acest studiu, realizat de Universitatea din Aberdeen, a examinat starea de sanatate a gemenilor identici si a constatat ca o sotie inteligenta a reprezentat un factor important in protectia impotriva bolilor degenerative.

Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca barbatii care aleg sa se casatoreasca cu femei destepte traiesc o viata mai lunga si mai fericita si, de asemenea, sunt supusi unui risc mai mic de a dezvolta boala Alzheimer si dementa. Cercetarile anterioare au constatat ca jocurile care le stimuleaza oamenilor inteligenta, precum puzzle-urile si cuvintele incrucisate, pot ajuta la prevenirea dementei si a bolii Alzheimer prin stimularea creierului.

Asa ca pare logic ca o sotie care provoaca si stimuleaza facultatile mentale ale sotului sau sa ii aduca acestuia aceleasi beneficii. in mod socant, unii barbati care au fost casatoriti cu aceste femei inteligente chiar au aratat semne fizice ale dementei atunci cand au fost facute scanari ale creierului, dar nu au suferit de niciun simptom al bolii. De fapt, acestia erau determinati sa fie foarte inteligenti si pe deplin functionali de catre sotiile lor.

incurajarea barbatilor si femeilor sa valorifice creierul unui femei cu mult peste frumusetea sa poate fi un proces dificil.

Aceasta a fost timp de multa vreme o problema importanta a feminismului, insa este un lucru care este inteles pe deplin de cei mai multi oameni. Fetele care cresc si se maturizeaza fiind mandre de inteligenta lor sunt mai independente si mai puternice.

Barbatii care impartasesc aceasta mentalitate au relatii mai bune cu femeile si creeaza o lume care le sustine sotiile si fiicele. Cu toate acestea, aceasta cercetare sugereaza ca un om care isi alege sotia valorificandu-i inteligenta poate avea parte de sanatate fizica si mentala.