Anamaria Vasile

8 lucruri pe care sa nu le introduci niciodata in cuptorul cu microunde

Pe cat este de util cuptorul cu microunde pe atat este de controversat. Numeroase studii au demonstrat ca nu ar fi deloc recomandat sa incalzesti mancarea in cuptorul cu microunde, deoarece modifica structura alimentelor, ambalajele folosite pot sa contamineze mancarea si favorizeaza aparitia unor boli grave precum cancerul.

In plus, anumite ambalaje, fructe sau alimente nu trebuie bagate in cuptorul cu microunde deoarece pot sa explodeze, devenind astfel foarte periculoase. Nu introduce niciodata in cuptorul cu microunde urmatoarele lucruri, care potrivit site-ul BrightSide sunt foarte periculoase:

1. Cutiile din carton. Ambalajele din carton de la mancarea comandata nu ar trebui niciodata introduse in cuptorul cu microunde, deoarece pot sa ia foc. Pizza sau mancarea chinezeasca nu se reincalzesc in ambalajul lor, ci se pun pe o farfurie inainte de a fi introduse in cuptorul cu microunde.

2. Folia de aluminiu. Reflecta radiatia emisa de cuptor si aceasta ricoseaza pe peretii cuptorului. Acest lucru determina o supraincalzire a cuptorului, iar alimentele care sunt in folia de aluminiu nu se incalzesc absolut deloc.

3. Recipientele din plastic. Recipientele din plastic pe care nu apare inscriptionat ca pot sa fie folosite pentru cuptorul cu microunde trebuie evitate. Acestea sunt foarte periculoase, deoarece pot sa contamineze alimentele cu substante chimice toxice. Nici cutiile de unica folosinta sau alte ambalaje din plastic (iaurt) nu trebuie introduse in cuptorul cu microunde.

4. Cana termos pentru cafea. Numai cele pe care se specifica acest lucru pot sa fie folosite in siguranta in cuptorul cu microunde. Nu este recomandat sa introduci cana termos in cuptorul cu microunde, deoarece in cel mai bun caz continutul nu se va incalzi. Insa, mai exista si riscul sa distruga cuptorul cu microunde, deoarece contin metal in compozitia lor.

5. Pungile de hartie. Chiar daca par inofensive, ele nu trebuie introduse niciodata in cuptorul cu microunde. Hartia poate sa ia foc si poate sa degaje un fum care este foarte toxic.

6. Carnea congelata. Carnea nu se poate gati in cuptorul cu microunde, deoarece se face pe margini, iar in interior va ramane congelata.

7. Ouale. Nu se pun niciodata in cuptorul cu microunde, deoarece explodeaza. Se produce abur excesiv in interiorul oului si acesta va exploda. Pe langa sperietura, vei avea si mult de curatat, deoarece interiorul cuptorului va fi un dezastru.

8. Unele fructe. Merele si bananele isi pierd putin din aroma si devin mai moi atunci cand sunt introduse in cuptorul cu microunde. Insa, strugurii nu trebuie niciodata introdusi in cuptorul cu microunde, deoarece vor exploda. Nici fructele uscate precum stafidele sau prunele uscate nu se pun in cuptorul cu microunde, deoarece degaja un fum.