Anamaria Vasile

Un mesaj pentru toate femeile! Fiica lui Michael Jackson: „Am cicatrici, vergeturi, acnee şi celulită. Sunt un om, nu o păpuşă“

Paris Jackson, în vârstă de 19 ani, critică industria modei pentru standardele nerealiste pe care le impune. Singura fiică a megastarului Michael Jackson afirmă că nu este ruşinată de imperfecţiunile corpului său şi îşi doreşte să le încurajeze pe tinere să se accepte aşa cum sunt.

Modelul şi actriţa Paris Jackson, care a devenit la începutul anului imaginea casei de modă Calvin Klein şi a semnat un contract cu IMG Models, a declarat pentru revista „i-D“ că îşi doreşte să schimbe modul în care este percepută frumuseţea în industria modei.

„Nu sunt simetrică, nu am mărimile ideale, mănânc burgeri şi pizza. Hainele concepute de designeri pentru podiumurile de modă nu mă încap.

Am cicatrici, vergeturi, acnee şi celulită. Sunt un om, nu o păpuşă. Ideea că toţi trebuie să ne încadrăm într-un anumit standard de frumuseţe este scandaloasă şi ridicolă pentru că «perfecţiunea» este o chestiune pur subiectivă.

Frumuseţea nu se măsoară în numere, simetrie, forme, dimensiuni sau culori. Frumuseţea, adevărata frumuseţe, ar trebui măsurată ţinând cont de sufletul, caracterul, integritatea, intenţiile şi mentalitatea unei persoane“, a declarat Paris Jackson, citată de People.

Paris a mărturisit că şi-a propus să schimbe viziunea marilor case de modă, dar şi să convingă şi alte tinere să se accepte aşa cum sunt.

„Principalul motiv pentru care vreau să schimb acest stigmat al frumuseţii este dorinţa ca oamenilor din întreaga lume să nu le mai fie atât de greu să se simtă bine cu ei, indiferent de aspectul fizic. A fi pozitiv necesită multă răbdare şi putere interioară, iar majoritatea mesajelor mele cred că reflectă acest lucru.

Îmi place să interacţionez cu fanii mei şi sper să-i influenţez într-o manieră frumoasă“, a explicat Paris Jackson.