Anamaria Vasile

5 moduri in care plansul te face mai puternic

Societatea a prezentat plansul ca un semn de slabiciune si instabilitate atat pentru barbati, cat si pentru femei. Aceasta nu este o reprezentare adevarata a scopului plansului.

Plansul este doar un alt mod de a elibera emotiile negative. Este un instrument puternic de curatare.
In timp ce nu ar trebui sa incerci sa folosesti plansul ca principala metoda de a te ocupa de stres si negativitate, daca se intampla atunci nu ar trebui sa incerci sa il opresti.

Este nevoie de curaj pentru a plange in aceste zile, si asta e trist cu adevarat.

1. Iti confrunti direct emotiile

Plansul este o expresie reala a emotiilor tale. Modul in care plangi nu poate fi controlat, este pur expresie. Este nevoie de mult curaj pentru a face asta.

Ai recunoscut problemele existente si te-au facut trist. Sau ai reprimat niste emotii, nu le-ai tratat sau respectat, ele au crescut si au devenit mai volatile.

Lasa lacrimile sa curga cu mandrie. Daca raman in corpul tau se vor transforma in otrava.

2. Nu iti pasa ce cred altii despre tine

Plansul este un mod direct de a-ti arata emotiile. Majoritatea oamenilor refuza sa fie atat de vulnerabili, suprimand aceste emotii.

Realizand puterea lacrimilor tale, le lasi sa cada cand trebuie.

Oamenii vor reactiona la aceasta expresie in moduri diferite. In mod evident, ai de-a face cu multe in viata ta si nu ai timp sa adaugi judecata altora la lista ta de probleme.

3. Plansul elibereaza stresul si emotiile reprimate

Este aproape la fel de eficient ca si dragostea, deoarece indeparteaza emotiile negative si le insufla pe cele pozitive.

Nu iti poti ignora sentimentele si sa te astepti sa te simti mai bine. Nu trebuie doar sa intelegi cum te simti, ci sa cauti motivul care a condus la aceasta formare.

Uneori, cantitatea sau puterea coplesitoare a acestor emotii face dificila intelegerea lor si a originilor lor. Cand te gandesti cu adevarat la ele, poti sa dobandesti ceva nou si puternic pentru tine.

4. Lacrimile te fac sa te simti mai bine in general

Daca nu iti eliberezi niciodata emotiile negative ele cresc si cauzeaza mai mult decat probleme mintale si spirituale, acestea iti pot afecta sanatatea grav.

Fericirea si rasul sunt metode testate in timp pentru a te vindeca mai repede, pentru a-ti mentine metabolismul si sistemul imunitar. Ochii sunt ferestre catre suflet, deci spala-i ocazional!

5. Ii ajuti pe altii sa se exprime mai autentic

Multi adulti au probleme sa isi permita sa planga, stigmatul social a colorat perceptiile publicului slab. Nu doresc sa fie judecati in mod nedrept, deci oamenii cenzureaza modul in care comunica.

Este imposibil sa controlezi lacrimile odata ce incepi sa faci totul pentru a le opri. Energia este acum impartita, nu numai spre suprimarea sentimentelor, ci si spre modificarea expresiei lor.

Este o multime de energie acumulata care nu este productiva. Odata ce oamenii vad ca esti autentic si beneficiezi de onestitatea si curajul tau, ei vor fi inspirati sa faca acelasi lucru.

Oamenii vor incepe sa iti caute sfatul pentru a se exprima in moduri cu care nu sunt obisnuiti.
Respecta vulnerabilitatea lor afirmand ca nu ii judeci, ca sunt intr-un loc sigur si ca sentimentele lor sunt importante.