Anamaria Vasile

9 tipuri de dureri care te induc in eroare. Acestea pot reprezenta inceputul unei afectiuni mai serioase

Durerile cele mai periculoase sunt cele pe care le simti de fapt in alta parte decat locul unde ai probleme de sanatate si ascund afectiuni greu de identificat, dar este extrem de important sa identifici sursa corecta.

Diagnosticul precoce este cu atat mai important, pentru ca astfel identifici probleme legate de viata si de moarte. Problema este ca e greu sa-ti dai seama cat de serioasa este durerea si o poti confunda cu o simpla febra musculara.

Iata asadar care sunt cele 9 tipuri de dureri care te pot induce in eroare:

1. Inima – Durerile de inima pot fi localizate in partea stanga a pieptului, dar se pot propaga si pe partea interioara a mainii stangi sau in spate, fix intre omoplati.

2. Plamani si diafragma – Daca simti constant dureri in umeri si gat, trebuie neaparat sa te duci la un doctor pentru a-ti verifica diafragma si plamanii, deoarece durerea risca sa duca la dificultati de respiratie sau iti poate fi afectat nervul frenic, ce trece prin coloana vertebrala, diafragma si ajunge la plamani.

3. Ficat si bila – Aceasta durere este greu de identificat din cauza faptului ca problemele cu ficatul si vezica provoaca, pe langa altele, dureri de gat si umeri, care pot fi puse cu usurinta pe baza unor exercitii fizice, miscari gresite sau pozitiei deficitare la birou. Asculta-ti corpul si daca durerea nu trece de la sine verifica mai bine sursa ei, deoarece este mai indicat sa previi decat sa tratezi.

4. Stomac si pancreas – In mod normal, aceasta durere nu pune mari probleme, dar in 50% dintre cazurile de pancreatita acuta pacientii au declarat si dureri radiante spre spate.

5. Intestinul subtire – Durerea ascutita din zona abdominala, din jurul buricului poate fi cauzata de probleme cu intestinul subtire.

6. Apendice si colon – Apendicita si afectiunile colonului sunt, de obicei, usor de diagnosticat, deoarece durerea este localizata in partea dreapta a abdomenului inferior. Cu toate acestea, apendicita pune in pericol multe vieti daca nu este tratata la timp, fiindca da in peritonita, asa ca ar fi mai bine sa te vada un medic specialist.

7. Rinichi – Aceasta durere te pacaleste, deoarece este foarte extinsa si acopera toata partea inferioara a spatelui, abdomenului, coapsele si pelvisul. Daca durerea nu trece, solutia cea mai simpla este un control medical si un set amanuntit de analize.

8. Vezica urinara – Durerea cauzata de o infectie la vezica biliara este, deseori, localizata in zona inferioara a pelvisului, in fata sau in spate.

9. Ovare – Aceasta durere este evident aplicabila doar femeilor, se manifesta ca o durere ascutita in partile laterale ale abdomenului inferior si este destul de serioasa, deoarece poate duce la infertilitate, dar, de asemenea, poate fi vorba doar despre dismenoree, adica acel disconfort pe care il simt unele femei in perioada respectiva a lunii.

Este foarte important sa fii in stare sa-ti recunosti originea durerilor, deoarece poate reprezenta inceputul unei afectiuni mai serioase, asa ca impartaseste informatiile aflate cu toti prietenii si toate rudele tale, le poti salva viata acestora.