Anamaria Vasile

Uleiul care te scapa de mucegai

Daca si dumneavoastra aveti mucegai in casa si nu stiti cum puteti scapa de el, noi avem solutia perfecta! Aveti nevoie de 1 singur ingredient si 1 pulverizator, iar problemele dumneavoastra vor disparea. Ingredientul principal este uleiul din arbore de ceai, excelent pentru indepartarea mucegaiului. Acest ulei esential a fost folosit de catre aborigeni timp de zeci de ani, pentru tratarea arsurilor, ranilor si taieturilor. Zdrobeau frunzele si aplicau pe zona afectata.

Oamenii de stiinta spun ca proprietatile acestui ulei au fost descoperite in anul 1920, de catre cercetatorii australieni. Acestia din urma mentionau faptul ca proprietatile uleiului sunt de 100 de ori mai puternice din punct de vedere antiseptic, decat acidul carbolic. Studiile recente arata ca poate trata orice tip de problema respiratorie: de la racelilebanale, pana la tuberculoza. De asemenea, trateaza bolile de piele si este un puternic antibiotic. Sa revenim totusi, deoarece nu acesta este subiectul articolului nostru, ciindepartarea mucegaiului. Va anuntam ca uleiul este eficient pentru indepartarea oricarui tip de mucegai si este foarte usor de utilizat.

Iata ce aveti de facut! Ingrediente: 2 lingurite ulei arbore de ceai; 2 cescute cu apa; Un recipient cu pulverizator. Amestecati uleiul si apa, dupa care puneti totul in recipient. Pulverizati pe zonele in care exista mucegai, lasati sa se usuce si curatati cu un prosop. Rezultatele sunt imediate.

Mucegaiul apare atunci cand microsporii se depun pe suprafete unde exista umezeala, dar si o sursa de hrana pentru ca ciuperca sa se poata dezvolta. Unul din factorii care provoaca des aparitia mucegaiului este igrasia. Aceasta nu trebuie confundata cu mucegaiul, deoarece nu inseamna decat umezeala acumulata in peretii de zidarie, care poate cauza deteriorarea acestora. Practic, mucegaiul poate sa apara pe aproape orice tip de suprafata, de la lemn la tencuiala, de la covoare la plastic, de la sticla la ciment. Desigur, unele materiale precum betonul, ceramicele sau plasticul favorizeaza in cazuri rare cresterea fungilor.