Anamaria Vasile

Românul abandonat în Austria a fost ajutat de mii de oameni să ajungă acasă

Povestea unui român abandonat în Salzburg (Austria) a impresionat sute de mii de oameni. Niculae Gheorghe a rămas fără bani pe străzile din oraşul austriac şi, cu ochii în lacrimi, a cerut ajutor pentru a putea ajunge acasă, în Craiova.

Acesta ne-a povestit, în exclusivitate, cum a ajuns pe drumuri, fără bani și fără un adăpost: “În iunie 2018 am plecat să muncesc în Salzburg la hotel Mercur Central.

Din cauza efortului mare m-am îmbolnăvit de coloană, dislocare de vertebre, 3 inele de la coloană sunt deplasate cu 3.5 mm. Am fost dat afară de la muncă și din casa de serviciu, am fost internat în spital, iar după externare am rămas pe străzi”.

Niculae spune că deși a fost angajat cu acte în regulă la hotel, când șefii au aflat că s-a îmbolnăvit au anulat contractul de muncă fără ca acesta să semneze vreo hârtie.

Niculae Gheorghe a stat, timp de câteva zile, în frig, pe străzile din Salzburg, iar apelul său de ajutor s-a transformat într-o adevărat campanie de solidaritate între români pe Facebook.

Un român l-a întâlnit pe stradă pe bărbatul abandonat printre străini şi a postat un anunţ într-un grup de reţeaua de socializare.

În scurt timp, postarea a fost distribuită de peste 50.000 de oameni care au vrut să îl ajute pe bărbat într-un fel sau altul.

“Un român,se află de câteva zile în stradă,în #Salzburg! Poate este cineva prin zonă,să-i dea macar un ceai! plânge în hohote!

Are ca bagaj o bicicletă,un cărucior de copiii și un troller(mai are ceva plase bagate în carucior,dar nu ar ocupa,mai mult loc), iar ca bani pt. transport are 60€! Vrea să ajungă în Craiova!”, a fost anunţul postat pe reţeaua de socializare.

Românul abandonat într-un oraş din Austria a lansat un apel de ajutor pe Facebook

În scurt timp, românii din diaspora s-au mobilizat, iar în numai câteva ore, Niculae Gheorghe a fost ajutat să ajungă acasă.

Seara trecută, bărbatul a fost preluat de un microbuz care ajunge la Craiova, iar bucuria de pe faţa românului s-a putut citi cu uşurinţă.

Mii de români s-au oferit să îl ajute cu transportul sau să îi ofere bani, astfel că totul s-a transformat într-o adevărată campanie pe Facebook.