Anamaria Vasile

Ne indragostim de trei ori in aceasta viata si fiecare isi are rostul sau

Se zice ca intr-adevar ne indragostim de 3 ori in decursul vietii, dar de asemenea se mai zice si ca fiecare dintre aceste iubiri isi are rostul si cauza sa.

Cel mai des prima dragoste se intampla cand suntem inca pe bancile scolii. Aceasta e dragostea ideala, idilica, rupta din povesti.

Credem cu tarie ca va fi unica noastra iubire din viata asta si nu conteaza daca ceva merge gresit, pentru ca in adancul sufletului suntem convinsi ca asa se simte dragostea cu adevarat. In jocul acesta al iubirii conteaza mai mult ce spun altii decat ce simtim noi cu adevarat. Asa este dragostea „adevarata”.

A doua dragoste este cea dificla, care ne invata cine suntem si cum trebuim iubiti. Aceasta este dragostea care doare, care trece prin minciuni si manipulari.

Ba chiar poate deveni o dragose ciclica, pentru ca ni se pare ca de data aceasta va fi diferit. Cu toate astea, finalul este deseori chiar mai rau decat precedentul.

Uneori este un sentiment nesanatos, narcisist. Se pot intimpla abuzuri emotionale, mintale sau chiar si fizice. E o drama cu urcusuri si coborasuri, extreme emotionale si comportamente de dependenta, unde oferind minimumul, asteptam maximul. Asta este dragostea pe care o vrem adevarata.

A treia iubire este cea pe care nu o astepti. Cea care pare incorecta la prima vedere si ne distruge toate idealurile si standartele.

Este iubirea care apare neasteptat si ne dezechilibreaza complet pentru ca nu a fost planificata. Aici nu exista loc pentru asteptari despre cum trebuie sa functioneze lucrurile sau presiuni ca sa devii altceva decat esti. Un asemenea sentiment ne schimba complet viziunea si ne arata ca poate fi si altfel decat cum ne-am inchipuit-o.

Este foarte posibil ca nu toti trecem prin asa iubire in viata asta, dar totul este din cauza faptului ca nu suntem gata pentru ea.

Realitatea ar putea fi ca am trebui sa aflam ce este iubirea mai inainte de a o intelege. Doar au existat oameni care au iubit o singura data si au ramas fideli iubirii lor pana la ultima respiratie.

Fericiti cei ce reusesc sa simta aceasta iubire.

Fara indoiala este insa ca are cea aparte prima iubire, ca are ceva sfasietor in sine a doua iubire si ceva absolut uimitor a treia. Adevaul este ca „dragostea va veni cand o astepti mai putin.”