Anamaria Vasile

Ce semnale transmite organismul atunci cand rinichii tai se afla in pericol. Ar fi bine sa tii cont de asta

Rinichii, localizati in spatele abdomenului, sunt organe vitale si sunt responsabili pentru numeroase procese. Detoxifierea si purificarea sistemului sunt functiile majore ale acestora si se realizeaza prin filtrarea sangelui si producerea urinii.

Rinichii reduc excesul de fluide din organism, echilibreaza electrolitii, regleaza tensiunea, maresc numarul de celule rosii si sustin sanatatea osoasa. Pe scurt, au un rol critic in sustinerea vietii.

Daca functionarea lor este compromisa, intregul organism este expus unor riscuri si de aceea este foarte important sa recunoastem semnele pe care le transmit rinichii nostri afectati. Va prezentam in randurile care urmeaza 8 din cele mai importante semnale transmise de organism pe care nu trebuie sa le neglijam.

Oboseala – Rinichii sanatosi produc eritropoetina, un hormon care creste numarul de celule rosii. Un numar scazut de celule rosii conduce la oboseala si la afectiuni musculare si ale creierului. Acelasi semn poate fi atribuit si anemiei.

Dureri – Durerile imprejurul rinichilor sunt un semn tipic de pietre la rinichi sau infectie a tractului urinar.

Incapacitate de concentrare si ameteli – Afectiuni ale rinichilor sau anemia severa pot conduce la un flux insuficient de oxigen spre creier care afecteaza puterea de concentrare, produce probleme de memorie si ameteli.

Gust metalic in gura – Acumularea de toxine in sange poate sa schimbe chiar si gustul mancarii si sa produca miros neplacut in gura. Gustul metalic din gura si un apetit scazut sunt semne majore ale afectiunilor la rinichi.

Eczeme – Acumularea de toxine in organism este direct legata de aparitia eczemelor si mancarimilor. Pe masura ce se acumuleaza toxine in sange, pielea se usuca si devine iritata. Cremele si lotiunile nu pot rezolva aceasta problema cata vreme cauzele sunt interne si necesita un altfel de abordare.

Respiratie ingreunata – Numarul scazut de celule rosii cauzeaza depuneri de reziduri in plamani, reducand astfel aportul de oxigen in organism. Acest semn este foarte adesea asociat cu afectiuni ale plamanilor.

Umflaturi – Daca functiile rinichilor sunt compromise, se produce o acumulare de lichide care duc la umflaturi in special in zona fetei, a membrelor si a incheieturilor.

Modificari ale urinei – Cele mai comune semne includ:

– urinare dificila;

– presiune in timpul urinarii;

– urinari nocturne;

– culoare pala, urinari frecvente si in cantitate mare;

– urina intunecata, urinari rare si in cantitati mici.