Anamaria Vasile

„Uneori las privirea în jos și plec capul” – scrisoarea unei mame către copilul său dificil

Toate mamele visează să aibă copiii perfecți, care să nu le creeze probleme și stări de nervozitate, dar este absolut imposibil. Unele mame se pot considera cu adevărat „norocoase” că odraslele lor sunt cuminți, în timp ce alți părinți nu au acest noroc. Dar oare un copil dificil merită mai puțină iubire și atenție?

Jessica Johnston, blogger și mama unui copil dificil, consideră că trebuie să accepți caracterul încăpățânat al copilului tău și să îl iubești, în ciuda comportamentului său diferit. Ea a scris o scrisoare emoționantă și înțeleaptă, care a fost apreciată de mii de internauți.

Dragul meu copil dificil, eu te iubesc…

Dragul meu copil încăpățânat, astăzi ne-am certat de multe ori. Ne-am certat la soare, pe plajă, ne-am certat din cauza unei înghețate. Am strigat la tine și am încercat să te iau și să mergem acasă. Erai furios, iar eu pur și simplu încercam să nu izbucnesc în plâns. Într-o singură zi ne-am certat de mii de ori din nimicuri.

Într-o bună zi, cauzele certurilor noastre vor fi mult mai serioase. Dar, în ciuda comportamentului meu, vreau să te rog: să nu judeci atitudinea mea față de tine prin certurile noastre. Încercă să nu îți amintești certurile noastre, ci momentele în care eram fericiți. Nu uita: orice s-ar întâmpla, te iubesc și nimeni nu va schimba acest lucru!

Nu voi renunța niciodată la tine, pentru că ești în inima mea. Câteodată îmi ies din fire din cauza oboselii și, uneori, mă întreb: aș putea fi cea mai bună mamă dacă nu ne-am certa în mod constant din nimicuri?

Uneori oamenii mă judecă, dar eu plec capul și îmi continui drumul cu tine de mână, dar tu strigi și arăți mofturi. Să știi că nu te voi abandona niciodată.

Ține minte: Eu te aleg! Nu contează cum ești, poți țipa, lovi, te poți înfuria, dar ești copilul meu!

Vreau doar să nu arăți mofturi atunci când spun îți spun „nu” și să mă ții de mână atunci când traversăm strada.

Uneori sunt atât de obosită încât uit de farmecul de a fi mamă, dar… Atunci când te văd mâncând un colț de pâine, inima mi se topește și zâmbesc.

Să știi că îmi place încăpățânarea ta. Întotdeauna ai părerea ta referitor la orice și acest lucru este minunat, chiar și în acele momente când se pare că este imposibil să te conving contrariul, tu ai părerea ta. Nu te gândești la consecințe atunci când iei o decizie. Într-o zi această încăpățânare te va ajuta să iei decizii corecte.

Cineva îți va spune că ești un copil dificil, da, câteodată și eu așa îți spun. Cineva se va întreba de unde găsesc forțe ca să te liniștesc. Nimeni nu va înțelege de ce dintre mii de copii ascultători oricum te voi alege numai pe tine.

După ce ne certăm, te îmbrățișez dragul meu copilul încăpățânat. Îmi ceri să îți cânt un cântec… Eu te iubesc și dragostea este pentru totdeauna!