Anamaria Vasile

Iti vor da lacrimile. 10 lucruri pe care mama ta nu ti le-a spus

Sunt multe lucruri pe care mamele nu le spun.

Sunt, probabil, secretele lor.

Iata 10 dintre ele.

Atentie, s-ar putea sa iti dea lacrimile.

1. A plans de multe ori din cauza ta

Cu siguranta i-au dat lacrimile cand a aflat ca este insarcinata cu tine. A plans cand te-a luat prima data in brate. A plans cu bucurie. A plans de frica, a plans din cauza noptilor nedormite. A plans pentru ca te iubeste foarte mult. Si plange de fiecare data cand tu plangi.

2. A vrut ultima prajitura…

… Dar te-a vazut cum te uitai la ea. Asa ca a spus NU si ai luat-o tu. Daca tu esti fericit, ea e fericita.

3. A durut

A durut cand ai tras-o de par, cand ai ciupit-o, cand ai muscat-o de san in timp ce te alapta. A durut cand ai lovit-o. A durut cat te-a purtat in pantece, a durut-o cand te-a nascut. Dar nu ti-a spus niciodata toate astea pentru ca ea doar vrea ca tu sa fii fericit.

4. Ii e teama

Inca de cand te-ai nascut a facut tot posibilul sa te protejeze. A devenit femeia care si-a refuzat prietenii care o rugau sa ii lase sa te tina in brate. In sufletul ei stia ca nimeni nu te poate tine in siguranta, asa cum o face ea. Inima ei s-a oprit cand ai facut primii pasi, de teama sa nu te lovesti. A stat treaza nopti intregi pana ajungeai in siguranta acasa de la petreceri. De fiecare data cand te loveai, era acolo ca sa te ajute. De fiecare data cand erai bolnav, era acolo ca sa te vindece. A facut tot ce i-a stat in putinta ca sa-ti fie bine. Si o va face in continuare…

5. Stie ca nu e perfecta

E foarte dura cu ea insasi. Stie care ii sunt slabiciunile si de multe ori se uraste ca le are. Vrea sa fie mama perfecta, sa nu faca greseli. Insa e om si mai greseste uneori. Inca incearca sa se ierte pentru acele greseli. Isi doreste sa se poata intoarce in timp si sa le repare. Dar nu se mai poate. Asa ca fii bun cu ea si las-o sa stie ca a facut tot ce a depins de ea si ca apreciezi asta.

6. Te privea in timp ce dormeai

Au fost multe momente cand, noaptea, pur si simplu statea langa tine si iti privea fata in timp ce dormeai. Cand nu puteai dormi, iti canta. Chiar daca ea era rupta de oboseala, era langa tine si iti canta pana adormeai. Si dupa ce te cuprindea somnul, mai statea cateva clipe langa tine ca sa te priveasca. Se bucura de liniste si de fata ta care exprima iubire.

7. Te-a purtat peste tot

Mama ta a invatat sa faca curat cu tine in brate, sa gateasca cu tine in brate, sa stranga masa cu tine in brate. O dureau bratele, o durea spatele, dar faptul ca te tinea in brate era pentru ea o fericire.

8. Era trista cand plangeai

Nimic nu intristeaza mai tare o mama decat lacrimile copilului sau. A facut tot ce i-a stat in putinta ca sa fii fericit, iar daca n-a reusit a suferit si mai mult.

9. Esti intotdeauna primul

Vine de la serviciu obosita, ar dormi, dar prima data are grija de tine. Daca esti flamand iti face de mancare, daca esti trist, incerca sa te inveseleasca. Mama face orice ca sa te stie fericit si te va alege intotdeauna pe tine, inaintea ei.

10. Va face asta din nou

E greu sa fii mama. Plangi, te doare, incerci, gresesti, muncesti, inveti. Insa nu exista bucurie mai mare decat sa-ti vezi copiii fericiti. Si, in ciuda tuturor durerilor, in ciuda tuturor noptilor nedormite, in ciuda tuturor trezirilor matinale, va lua totul de la capat, din nou si din nou, pentru tine.

Iti multumesc MAMA! TE IUBESC!

Trimite acest articol tuturor mamelor pe care le cunosti. Le vei face un cadou de suf