Anamaria Vasile

Totul despre dieta Rina – Te ajută să slăbești între 18 și 25 de kg în 3 luni

Dieta Rina este un regim disociat de 90 de zile, care te ajută să slăbești între 18 și 25 de kg în 3 luni. Ai voie să mănânci orice, însă nu combinat…

Vrei să fii în formă maximă și să întorci toate capetele vara când apari la plajă? Nimic mai simplu. Dieta Rina te ajută să-ți modelezi corpul exact așa cum îți dorești. Trebuie doar să ții cont de reguli și să respecți cu strictețe etapele dietei.

Astfel, în ziua de proteine este obligatoriu să consumi numai proteine, în cea de legume, legume de toate felurile, în ziua de carbohidrați poți mânca pizza și paste, dar doar cu legume, fără niciun fel de proteină, iar în ziua de fructe veți mânca numai fructe. În dieta Rina ciocolata este obligatorie! Ciocolata neagră îmbunătățește starea de spirit și este benefică inimii, deoarece conține substanțe care scad nivelul colesterolului.

Este foarte important să nu sari niciodată peste micul dejun. Acesta se bazează, pe toată durata dietei Rina, dar și după încheierea acesteia, pe fructe. Astfel, în fiecare dimineață trebuie să mănânci 2 fructe de același fel. Pot fi kiwi, mere, prune etc. Pe lângă acestea poți consuma o cafea sau un ceai fără zahăr.

Ziua 1 – Ziua proteinelor
Puteți mânca pui, curcan, porc (fără grăsime) și pește, preparate la grătar sau fierte. Pe lângă carne, mai poți mânca 3 ouă fierte și diferite tipuri de brânză. Poți complete masa cu salată, în orice cantitate, precum și o singură felie de pâine. Este indicat să consumi și un bol de supă simplă, adică doar zeama. La cină se mănâncă aceleași preparate de la prânz, însă în cantitate înjumătățită, fără pâine și supă.

Ziua 2 – Ziua legumelor
Se pot mânca toate tipurile de legume, chiar și cartofi (neprăjiți), crude sau gătite fără ulei, asezonate cu sosuri naturale.

Ziua 3 – Ziua carbohidraților
După micul dejun format din cele două fructe, poți mânca diverse tipuri de paste fierte, chiar și pizza, la care poți adăuga sosuri de tomate și legume în cantități mici. La cină poți savura ciocolată neagră sau poți consuma produse de patiserie. Se mai poate mânca o felie de tort sau înghețată, însă nu mai mult de trei lingurițe.

Ziua 4 – Ziua fructelor
Poți mânca orice fel de fruct, la fiecare două ore, pe parcursul întregii zile.

După cele patru zile, trebuie să reiei ciclul, până ajungi la finalul celor 90 de zile. Este indicat ca la fiecare 30 de zile să ai o zi în care să bei doar apă. În cazul în care nu poți, sari peste această zi și reiei regimul.

La finalul dietei Rina poți începe să mănânci normal. Este de preferat ca, pentru o perioadă, una dintre mesele tale să fie formată doar din fructe.

Mult succes și multe kg pierdute!