Anamaria Vasile

Cum afectează creierul copilului ceartă părinților în fața lui

Disputele dintre părinți pot modifică modul în care copiii răspund la stres, susține un nou studiu. Certurile dintre părinți au ca rezultat copii care au dificultăți în rezolvarea problemelor, comparativ cu alți copii de vârstă lor.

Studiul a avut că scop măsurarea schimbărilor în abilitatea copiilor de a gestiona stresul în timp. „Am încercat să înțelegem modul în care un mediu stresant poate influența sistemele de răspuns la stres ale copiilor. De asemenea, am vrut să înțelegem cum dezvoltarea acestor sisteme este legată de performanțele cognitive ale copiilor”, a susținut pentru LiveScience cercetătorul J. Benjamin Hinnant, de la Universitatea Catolică din America.

S-a descoperit că părinții supărați, nervoși au copii stresați. Iar stresul poate avea consecințe grave în lumea reală. Copiii care trăiesc în medii superstresante au dificultăți de dezvoltare în ceea ce privește abilitățile cognitive – abilitatea de a rezolvă noi probleme.

Aceste rezultate ajută la explicarea modului în care biologia și mediul interacționează și creează copii cu probleme ușor de observat. „Stresul îți intră pe sub piele și are o influența directă asupra modului în care îți funcționează corpul, ceea ce apoi se traduce în probleme potențiale care apăr și în alte zone ale vieții tale”, a mai adăugat Hinnant.

Și atunci se pune întrebarea cum am putea să reducem stresul din viață copiilor. Iată câteva sfaturi pentru reducerea stresului.

Citește continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.