Anamaria Vasile

Si servetelele umede sunt pline de E-uri!

Stii ce fel de servetele umede folosesti? Asta este intrebarea celor de la Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor care au realizat un studiu in acest sens.

Iata ce le-a iesit!

Afla ca si servetele umede sunt pline de E-uri, iar numarul lor variaza intre 0 si 4.

Potrivit studiului, 12,82 % dintre produsele analizate nu au E-uri, 20,51 % au in continut 1 E-uri, 51,28 %, 2 E-uri, 10,26 %, 3 E-uri si la 5,13 % dintre produsele analizate a reiesit ca au in compozitie 4 E-uri.

Totodata, studiul arata ca 71,79 % dintre produse au mentionate pe eticheta valorile privind pH-ul , acesta este de 5,5, neutru sau pH fiziologic.

Pe 7,69 % dintre pachetele de servetele este mentionat faptul ca acestea contin alcool si 12,82 % dintre produsele studiate sunt antibacteriene.

In plus, de pe ambalajele produselor analizate a mai reiesit ca doar 35,89 % dintre produse sunt hipoalergenice si 79,48 % sunt testate dermatologic si la 58,97 % cunoastem perioada de valabilitate. Acesta variaza intre doua si sase luni dupa deschidere.

Produsele care au stat la baza studiului au ca distribuitor/producator companiile: Asil Cosmetics, Lidl Romania, Europack Media, F.L.M Group Invest, Turkrom, Gti GeneralTrading, Elgeka-Ferfelis Romania, Mert, Binder International Services, Interbrands Marketing&Distribution, Mega Disposables.