Anamaria Vasile

Ce reprezintă literele care apar în denumirile telefoanelor Samsung

Samsung folosește în denumirea telefoanelor sale mai multe litere.

Chiar dacă suntem fani Samsung, sau numai utilizatori ai acestor telefoane, foarte mulți dintre noi nu știm ce reprezintă aceste inițiale care apar frecvent aproape în toate denumirile telefoanelor produse de compania Sud-Coreană.

A, S, J, E, Y, R, W și alte litere care, luate individual poate nu vă spun nimic, dar intrând în componența numelui unui telefon Samsung ele reprezintă ceva.

Poate este interesant să aflați ce reprezintă aceste inițiale care apar în denumirea telefoanelor Samsung.

Compania Sud-Coreană a ales o serie de litere pentru a individualiza smartphone-urile pe care le produce. Astfel, în funcţie de performanţe, design, sau de public, Samsung a ales următoarele litere pentru a-şi denumi smartphone-urile:

„A” (Alpha) – acest segment a fost lansat în 2014 şi reprezintă terminale de la jumătatea gamei de produse Samsung, cu specificaţii puternice şi materiale premium.

„C” (China) – este o serie de smartphone, C5, C7 produsă în China, inițial pentru piața chineză, au avut succes și acum le găsim pe toate piețele din lume.

„J” (Japonia) – acest smartphone a fost dezvoltat inițial pentru Japonia, elegant și subțire, la prețuri accesibile , oferă foarte multe. A trecut în Taiwan apoi în toată lumea.

„S” (Super inteligent) – telefoanele cu cele mai noi tehnologii, punctul culminant al portofoliului mobil de la Samsung. Această clasă va fi utilizată numai pentru dispozitive emblematice, de la Samsung.

„M” (Magic) – modele de înaltă-performanță la un preț atractiv, economic. (*Seria „M” face parte dintr-o gamă mai veche.)

„R” (Royal / Rafinat) – modele de categoria premium, o combinație de putere, performanță și rafinament, pentru o persoana care dorește să fie definită de tehnologia care o folosește. *Seria „R” face parte dintr-o gamă mai veche.

„K” (Kapture) – o gamă de smartphone-uri axate puternic pe zona foto, dispun de aparate foto foarte performante.

„W” (Wonderful/Extraordinar) – telefoane de înaltă calitate, modele strategice, perfecte pentru cei care caută un echilibru între stil, performanță și preț. (*Seria „W” face parte dintr-o gamă mai veche.)

„Y” (Young/Tânăr) – acestea sunt modele de intrare pe piață sau modele strategice pentru piețele în curs de dezvoltare sau pentru un public tânăr mai sensibil la preț. (*Seria „Y” face parte dintr-o gamă mai veche.)

„Z” (Vine de la Tizen OS) – în cadrul acestui segment regăsim doar telefoane care utilizează sistemul de operare Tizen, primul smartphone cu sistem de operare Tizen a fost lansat în Rusia.