Anamaria Vasile

6 semne care prevestesc un cutremur cu 24 de ore inainte de a se produce

Un cutremur cu magnitudine 5,8 s-a produs in noaptea de sambata spre duminica in judetul Buzau, zona seismica Vrancea, fiind resimtit puternic si in Capitala. Aproximativ trei ore mai tarziu, un nou seism a avut loc in zona Vrancea, avand o magnitudine de 3,2. Care sunt cele sase semne care prevestesc un cutremur cu 24 de ore inainte de a se produce.

Iata care sunt cei sase indicatori care pot prevesti un cutremur, acestia putand fi observati de orice persoana, chiar cu ochiul liber:

1. Norii tip panglica

Primul dintre cei sase indicatori descoperiti de general este aparitia pe cer a unor nori de tip panglica, paraleli.

2. Modificarea nivelului apei din fantani

Un alt semn foarte important consta in modificarea nivelului apei din fantani, care, inainte de producerea unui seism, scade sau creste foarte mult. Totodata, apa isi schimba culoarea, dar si gustul, iar cei care se uita in fantana au senzatia ca apa ar fierbe.

3. Comportamentul animalelor de companie

Cel de-al treilea indiciu descoperit de general in cei 30 de ani de cercetari il reprezinta schimbarile comportamentale ale animalelor de companie.

4. Parazitii electrici

Mai mult, in zona ce urmeaza a fi lovita de cutremur se constata cresterea parazitilor electrici la receptiile de telefonie mobila, televiziune si radio.

5. Descarcari electrice pe cer

In zona seismica, pe cer, se poate observa aparitia unor lumini sau descarcari electrice care sunt date de scaparile energetice ale scoartei terestre spre atmosfera.

6. Oamenii devin mai agitati

Potrivit unui studiu realizat de seismologii japonezi, comportamentul oamenilor se schimba, de asemenea, inainte de producerea unui cutremur.