Cum sa practici karate atunci cand nu ai maini si nici picioare? Desi pare un paradox pentru multi, acest lucru fiind aproape imposbil, iata ca sunt oameni care ne ofera lectii de viata nepretuite. Este cazul acestui tanar, din imaginile de mai jos, care s-a „luptat” cu viata si a iesit invingator.
Nimic nu i-a putut rapi pasiunea si dedicarea pentru karate, nici macar accidentul fatidic care l-a lasat fara maini si fara picioare. Dar nu s-a lasat! A luptat cu viata ca un adevarat invingator si si-a urmat visul. A fost aplaudat la scena deschisa pentru curajul, tenacitatea, ambitia cu care si-a urmat visele, desi viata l-a trantit la pamant, atat la propriu cat si la figurat.
Priviti ce poate sa faca aceasta minune de om, care nu si-a abandonat niciodata visele. Sublima lectie de viata!
Cum iti convingi copilul sa faca sport. Sfaturi utile
Copii care fac sport de mici vor pastra aceasta deprindere de-a lungul intregii vieti si se vor transforma in adulti activi si sanatosi. Ce alt dar mai pretios decat acesta i-ai putea oferi nazdravanului tau? Nu stii insa cum sa-l motivezi sa faca miscare? Iata cateva sfaturi.
Copiii activi dorm mai bine decat cei care nu fac sport, au o msculatura si-un sistem osos mai puternice, sunt increzatori si au mai putine sanse de a se confrunta cu problem de greutate de-a lungul timpului. In plus, o activitate sportiva este cea mai buna metoda de a combina distractia cu un regim de viata sanatos, ceea ce reprezinta un beneficiu major.
Iata patru intrebari care te vor ajuta sa identifici sportul potrivit pentru copilul tau si sa-l convingi sa-l practice:
1. Cati ani are?
Copiii care au intre 2 si 5 ani nu sunt chiar cele mai potrivite persoane pentru a face mai multe lucruri concomitent. Poate ca sunt capabili sa alerge si sa arunce o minge, dar probabil nu vor reusi sa desfasoare ambele actiuni in acelasi timp. In plus, conceptul de rasucire sau intoarecere le este aproape necunoscut, asa ca orice sport care il implica trebuie evitat in aceasta perioada. Ce poti alege, in schimb? Inotul, patinajul sau dansul care se concentreaza mai mult asupra miscarilor, in detrimentul coregrafiilor.
Copiii care au intre 6 si 12 ani sunt mai agili si pot intelege conceptul de “lucru in echipa”. La aceste varste ei pot explora fotbalul, voleiul, baschetul sau handbalul.
Nu in ultimul rand, adolsecentii raspund cel mai bine exercitiilor de tip cardio, acestea reusind sa le intareasca inima si capacitatea pulmonara. De asemenea, in aceasta perioada tinerii sunt pregatiti pentru competitii reale si pot participa la diferite probe sau concursuri.
Afla cum poti sa-ti scapi copilul de timiditate in 4 pasi
2. Cat de deschis este copilul tau?
Cat de prietenos este micutul tau? Se joaca alaturi de ceilalti copii? Daca da, atunci ar putea fi un bun coechipier. Picilor mai timizi, in schimb, li se potrivesc sporturile individuale cum ar fi echitatia, scrima sau tenisul.
3. Ce alte activitati mai practica?
Este minunat momentul in care un copil este cu adevarat pasionat de un sport anume, insa micutii care variaza activitatile sunt mai putin predispusi la accidente. Incearca sa-i propui copilului tau sa faca doua activitati suplimentare care sa se completeze si astfel il vei proteja de eventualele probleme cu muschii sau oasele.
Prima zi pe doua roti. Afla cum iti inveti copilul sa mearga cu bicicleta
4. Ce-i place sa faca?
Probabil observi pe zi ce trece ca micutul tau are o personalitate puternica si stie foarte clar ce-i atrage atentia si ce nu. Nu ignora aceasta trasatura a sa, deoarece nu este benefic sa-l obligi sa se inscrie la un curs doar pentru ca tu visezi ca el sa stie anumite lucruri. Lasa-l pe copil sa-si urmeze propriile vise si incurajeaza-l sa aleaga singur ce-i mai bine pentru el.
Nu in ultimul rand, vegheaza in permanenta asupra sanatatii lui si asigura-i toate conditiile pentru a fi un copil fericit si multumit.