Anamaria Vasile

10 cele mai rare rase de cai vazute vreodata.

10 cele mai RARE rase de cai vazute vreodata. Sunt UNICI in lume gratie aspectului lor!

Caii sunt ființe spectaculoase, fascinante și deosebite, iar arta ecvestră este una dintre cele mai interesante activități din lume. Lumea ecvestră cuprinde sporturi foarte competitive , de la călărie, la rodeo și sărituri lente sau dresaj , unde se poate vedea în acțiune cel mai bun dintre cei mai buni.

Unii cai sunt meniți să alerge incredibil de repede, să sară fără probleme peste obstacole, iar alții impresionează prin însăși frumusețea lor. Un cal bine ales poate aduce proprietarilor săi o mulțime de bani și în afara acestor competiții, reproducerea cailor de rasă fiind o adevărată afacere de succes pentru cei care caută cele mai rare și spectaculoase specimene din lume.

Prețul acestor cai diferă în funcție de aspect, de abilitățile lor speciale, dar si de pedigree-ul lor, fiind astfel unii mai scumpi decât alții. Prețul mediu pentru un cal de fermă pornește de la 1000 $, însă acesta este un preț infim pe lângă cele licitate pentru caii de rasă la marile vânzări.

Cu toții am auzit cel puțin la televizor despre faimoasele curse de cai la care se pariază sume colosale și nu mică ne-a fost mirarea când am aflat valoarea cailor ce participă la astfel de concursuri.

În cazul in care v-ați întrebat vreodată cât de valoroși sunt cei mai căutați cai din lume , lista de mai jos vă va arăta care sunt cele mai frumoase si mai nobile rase de cai pe care i-ai vazut vreodata!

Poveste de viață: Caii sunt prieteni neprețuiți, mai ales pentru copiii sensibili

Caii sunt făpturi minunate. Fiecare copil dezvoltă o pasiune pentru câte o vietate. Însă caii pătrund mai greu în sufletele copiilor și abia la vârsta la care își dau seama de măreția lor. Andrei, însă, pare că s-a născut cu această pasiune.

„Pentru că mă străduiesc să păstrez tradițiile în familia noastră, am avut de trecut prin multe peripeții. Nici nu vreți să știți cât de greu am făcut rost de un leagăn care, pe vremuri, se găsea peste tot. Au apărut tot felul de jucarii ciudate pentru copii, iar minunățiile de odinioară au dispărut fără urmă. Dorind să repet gestul făcut cu 33 de ani în urmă, când fiul meu împlinea aceeași vârstă, am vrut să-i ofer și nepotului meu Andrei, băiatul fiului, la împlinirea unui an de viață, un căluț de pluș și un leagăn de lemn care întruchipa un cal. Și așa a început totul.

Cu iubire ne naștem
Andrei a fost atât de încântat de jucăriile primite, atât de atașat de ele, încât al treilea cuvânt rostit de el, după ce a spus „mama” și „tata”, a fost „calu”. Căluțul de pluș, Kalu, devenise prietenul fără de care nu mai putea dormi. Kalu și leagănul-căluț erau preferații lui. Cu trecerea anilor, jucăriile patrupede din categoria cabalinelor s-au înmulțit, dar toate au purtat numele Kalu (I, II, III etc).

Avea trei ani când, după câteva plimbări călare pe ponei, la Grădina zoologică, Andrei al nostru visa deja să aibă un cal adevărat, al lui. Deși i-am explicat că este imposibil să crești un cal la bloc și să-l urci cu liftul la etajul 9, Andrei, cu seninătatea și inocența vârstei, ne-a spus că are el grijă. Odată cu lecturarea primelor povești, bineînțeles că tot cele cu cai l-au atras cel mai mult. Pegas, faimosul cal înaripat era favorit. Credeam că odată ce va începe școala, pasiunea se va mai stinge. Dar nu a fost deloc așa.

Caii oferă iubire
Într-un an, Andrei a plecat cu părinții în vacanță, într-un loc de poveste, la o pensiune care oferea ore de echitație pentru agrement. A fost raiul lui Andrei. Atunci a și început practicarea acestui sport minunat. Ceea ce a început ca o pasiune s-a transformat în mult mai mult. Ambiția și dragostea pentru cai au făcut din el un bun călăreț, cu obiective de participare la competiții naționale. Așa se face că părinții lui ajuns să cumpere o căsuță de vacanță, în apropierea pensiunii respective, pentru ca Andrei să fie aproape de cai. Astfel, avem ocazia să petrecem mai mult timp de calitate în familie. Andrei are aproape atât prietenii cai, pe care îi iubește nespus, cât și pe prietenii copii de vârsta lui, care îl vizitează și cu care se distrează de minune.”