Anamaria Vasile

Vremea se schimba radical! Meteorologii anunta temperaturi anormale

Vremea se va schimba radical la sfarsitul acestei saptamani si nu va fi afectat doar teritoriul Romaniei, ci intreaga Europa inclusiv Oceanul Arctic.

Vremea se schimba radical in Europa, la finalul acestei saptamani, cand teritoriul continentului va fi cuprins de un val neobisnuit de caldura, care va aduce temperaturi de pana la 30 de grade Celsius. Temperaturi anormal de mari se vor inregistra inclusiv in nordul Scandinaviei si mai sus, inspre Oceanul Arctic, precum si in Groenlanda si Svalbard, informeaza Severe-Weather.eu.

Vremea se va incalzi, in toata Europa, la finalul acestei saptamani, iar temperaturile vor fi cu 7-10 grade Celsius mai mari decat normalul acestei perioade. Astfel, temperaturile vor urca pana la 25-26 de grade in centrul continentului, incepand de joi-vineri, si vor atinge si depasi pe alocuri 30 de grade Celsius, in unele zone din Franta si Spania, in weekend.

De o vreme anormal de calda va avea parte si Pensinsula Scandinava, unde temperaturile se vor situa in jurul valorii de 20 de grade, cu 15 grade mai mult decat media lunii octombrie.

Masa de aer cald se va extinde inclusiv inspre Oceanul Arctic, unde temperaturile vor fi mai mari cu 15-18 grade decat cele obisnuite.

Valul de caldura va ajuge si in Romania, unde temperaturile vor urca peste 23 de grade Celsius, mai ales in vestul, sud-vestul si sudul tarii.

ANM a anuntat prognoza meteo 8-14 octombrie 2018. Vremea se va mentine in mare parte frumoasa, iar in prima parte a intervalului, valorile termice se vor incadra in normalul perioadei, iar in vestul si sudul tarii, vor fi chiar temperaturi mai mari decat cele normale, de peste 23 de grade Celsius. In Romania, vremea se va raci insa in toata tara incepand cu data de 12 octombrie, cand va creste si probabilitatea de aparitie a ploilor.