Anamaria Vasile

Ce faci atunci când copilul tău este pretențios la mâncare? Aşa îl poţi convinge să mănânce

Dacă ai un copil care nu mănâncă orice și este foarte pretențios în ceea ce privește mâncarea, trebuie să te înarmezi cu răbdare și să încerci o serie de rețete noi. Cel mai important este să te asiguri că îi oferi hrana sănătoasă de care are nevoie pentru creștere.

Nu ignora semnele pe care le primești de la el

Atunci când nu îi este cu adevărat foame, nu încerca să îl faci să mănânce, cu orice preț. Încearcă să descoperi care este ritmul lui și ce îi trezește apetitul și reacționează în funcție de acest factor. Altfel, copilul tău riscă să aibă problem cu stomacul.

Planifică mesele și gustările zilei

Încearcă să faci un program clar pentru mesele unei zile. Copilul trebuie să aibă ore fixe la care să mănânce. Pregătește mese bogate în nutrimente și vitamine și menține mesele la aceeași oră, în fiecare zi. Astfel, se va stabili o rutină cu care vă veți obișnui amândoi.

Evită orice îi poate distrage atenția

Este important ca atenția copilului tău să fie focusată asupra mâncării. Încearcă să îndepărtezi orice îi poate distrage atenția. Închide televizorul, pune deoparte telefonul sau tableta. Atunci când e atent în altă parte, copilul are tendința să își piardă interesul pentru mâncare.

Învată să îți cunoști copilul și să descoperi cum îl poți determina să mănânce, fără să îi impui acest lucru. Masa trebuie să fie un moment plăcut, în familie, în care toți membrii se relaxează și savurează bucatele alese.