Anamaria Vasile

Cum te poți demachia fără să îți pui tenul în pericol

Ştim că suspini după momentele de răsfăţ petrecute pe malul mării sau în minunatele peisaje montane, dar a venit timpul să-ţi reiei programul zilnic obişnuit, inclusiv pe cel de îngrijire a tenului. E important să-ţi cureţi, tonifici şi hidratezi corect pielea feţei, pregătind-o astfel pentru fluctuaţiile de temperatură specifice toamnei. Primul pas este să respecţi cu sfinţenie ritualul demachierii. Poate că pare obositor şi plictisitor, dar este o binecuvântare pentru tenul tău.

Curăţare blândă de toamnă

Ca să te „împrieteneşti” cu sezonul rece,renunţă treptat la gelurile de curăţare şi la demachiantele 2 în 1. Pe acestea le poţi înlocui cu loţiuni de curăţare sau,în cazul tenului uscat,cu un demachiant cu proprietăţi hidratante. Astfel pregăteşti tenul pentru a face faţă întregii rutine de machiaj şi pentru a absorbi substanţele nutritive din crema de noapte. Nu în ultimul rând,înlocuieşte tonicul astringent cu unul bogat în vitamine,fără alcool.

Îngrijire specială pentru zona ochilor

Efectuată corect,demachierea ajută tenul să respire,previne îmbătrânirea prematură şi apariţia punctelor negre. Primul pas în procesul de curăţare al feţei este să-ţi demachiezi ochii,buzele,zona T şi apoi restul tenului.

Cum zona din jurul ochilor este foarte sensibilă,pentru că pielea este mai subţire,este important să alegi un lapte demachiant special conceput pentru această parte a feţei. Aplică lapte demachiant pe un disc şi,folosindu-te de mişcări circulare,în sensul acelor de ceasornic,îndepărtează delicat machiajul şi impurităţile pentru a activa circulaţia sângelui şi ca să eviţi iritarea pielii.

Produse adecvate tipului de ten

La fel ca loţiunile şi cremele pentru faţă,demachiantele sunt concepute astfel încât să răspundă cerinţelor tipului tău de ten. Ingredientele ca uleiul de măsline,glicerina şi untul de nucă de cocos sunt bune pentru tenul uscat,iar produsele pe bază de apă,rozmarin,levănţică şi săruri minerale elimină excesul de sebum atunci când pielea feţei este grasă. De asemenea,gelurile şi spumele de curăţare cu acid salicilic,glicerină,vitamina A şi retinol sunt indicate pentru tenul mixt.

Este momentul propice pentru hidratare!

După ce te-ai demachiat,ca să-ţi cureţi tenul în profunzime,foloseşte o loţiune tonică fără alcool şi aplic-o pe faţă cu ajutorul unei dischete. Apoi urmează hidratarea. Foloseşte o cremă potrivită tenului tău şi maseaz-o bine pe toată faţa,pe gât şi pe decolteu. Ultimul pas este aplicarea unui gel special creat pentru zona ochilor,care estompează cearcănele şi ridurile fine.