Anamaria Vasile

Rețeta de ciorbă de cocoș de care te vei îndrăgosti!

Cine are poftă câteodată de o ciorbă de cocoș, cu tăiței de casă, ca la bunica? Încercați această rețetă ale cărei origini se pierd în istorie și veți uita cu desăvârșire de orice cură de slăbire. Gustul este inconfundabil!

Mod de preparare

Pentru a obține această senzațională ciorbă pe care o vei mânca cu poftă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 0,5 litri de borș, tacâmul unui cocoș, 150 sau 200 ml suc de roșii, sare și piper, o țelină mică, un ardei gras, 2 morcovi mari, un păstârnac, o legătură de leuștean proaspăt, 2 cepe mari, un ou și făină pentru tăiței.

Spălați foarte bine carnea și curățați dacă are grăsime, apoi puneți într-o oală mai mare și turnați deasupra patru litri de apă. Fiți atenți să îndepărtați toată spuma care se va aduna în timpul fierberii.

Tăiați ceapa mărunt, apoi morcovii, ardeiul, păstârnacul și țelina, apoi adăugați la fiert. De asemenea, puneți la fiert și tacâmul de cocoș. După ce acesta observați că este fiert, adăugați sucul de roșii și borșul acu. Pentru a obține gustoșii tăiței, se bate oul cu puțină sare și se adăugă făină în porții mici.

Puneți aluatul pe masă, frământați foarte bine și întindeți în așa fel să arate ca o foaie subțire. Ulterior rulați și tăiați pe diagonală. Puneți tăieții la fiert în oală. După ce ciorba este fiartă, adăugați leușteanul proaspăt, pentru o incredibilă savoare.