Anamaria Vasile

Cum să îți faci părul să crească folosind doar ulei de ricin

Uleiul de ricin este cel mai bun aliat, atunci când vine vorba de tratarea părului, al genelor și al sprâncenelor.

Uleiul de ricin conține Vitamina E, minerale, proteine și are proprietăți antibacteriene și antifungice. Este un compus pe bază de trigliceride ce conține în proporție de 90% acid ricinoleic, fiind candidatul perfect în prevenirea și îndepărtarea bacteriilor sau a virușilor.

Să vorbim puțin despre uleiul de ricin

În trecut, era folosit sub forma laxativului oral, iar în zilele noastre se folosește în tratamente naturiste. Este ieftin și eficient. În Rusia, de exemplu, este folosit chiar și în industria textilă.

Uleiul de ricin își are originile în India, iar planta din care este extrasă, este extrem de toxică. Din fericire, uleiul de ricin nu conține nimic toxic…

Compoziția uleiului de ricin

Uleiul de ricin are proprietăți antibacteriene și antifungice, având o structură formată din acizi grași, sănătoși cu o capacitate foarte mare de vindecare.

Beneficiile uleiului de ricin

Acesta are o listă foarte mare de proprietăți, astfel:

– Regenerează părul.

Acizii grași omega 9, hrănesc rădăcina firului de păr și astfel duc la regenerarea fibrei capilare și la îngroșarea firului de păr. Aplicați uleiul pe păr și masați ușor, apoi lăsați să acționeze peste noapte.

– Îmbunătățește circulația limfatică.

Dr. David Williams spunea că nu există niciun medicament care să îmbunătățească circulația limfatică, însă se pare că uleiul de ricin funcționează extraordinar, în această situație. Dacă vreți să îmbunătățiți circulația limfatică, folosiți la masaj ulei de ricin.

– Un bun antiinflamator.

Acidul ricinoleic are proprietăți antiinflamatorii și astfel, poate trata chiar și inflamațiile de la nivelul articulațiilor. Trebuie doar să masați zonele afectate cu acest ulei și acesta își va face treaba.

– Tratează afecțiunile pielii ( dermatite, eczeme, fungi, micoze)

Datorită compușilor ce se regăsesc în componența lui, acest ulei are capacitatea de a vindeca orice fel de afecțiune a pielii. Tot ce trebuie să faceți este să aplicați ulei de ricin pe zona afectată și să lăsați peste noapte să acționeze.

– Elimină mătreața și cojile de la nivelul scalpului.

Dacă aveți probleme cu mătreața, uleiul de ricin va sare în ajutor, hidratând în profunzime scalpul și eliminând în totalitate mătreața.

Trebuie doar să aplicați puțin ulei de ricin și să masați ușor, lăsați să acționeze 10-15 minute apoi spălați-vă pe cap așa cum o făceați de obicei. Mătreața va dispărea ca prin miracol.