Anamaria Vasile

Pentru ca rufele sa-ti straluceasca de curatenie, ai nevoie de un ingredient din supermarket. Nu, nu e vorba de detergent. Costa doar 2 lei

Spalatul rufelor poate fi o sarcina plictisitoare si obositoare, mai ales atunci cand te confrunti cu pete care par sa nu mai iasa cu nimic.

Insa trebuie sa stii ca exista un ingredient care, e langa ca va face minuni pentru rufele tale, te va ajuta sa sa faci economii – asta pentru ca este foarte ieftin: otetul alb.

Otetul alb este obtinut prin distilarea trestiei de zahar, a porumbului sau a alcoolului din malt.

Pe langa intrebuintarile sale culinare, acest aliment are si alte utilizari in gospodarie. Mai jos vei putea citi cateva dintre cele mai interesante.

Pare incredibil, dar otetul alb nu numai ca nu distruge culorile tesaturilor, ci ajuta la intensificarea acestora dupa ce detergentii le-au diminuat, scrie Doza de Sanatate.

IATA CUM SA FOLOSESTI OTETUL ALB LA SPALAREA RUFELOR:

1. Adauga putin otet in apa calda si inmoaie hainele murdare. Lasa peste noapte si spala dimineata.

2. Pentru a spala lenjeria intima adauga sase linguri de otet in lighean si lasa totul la inmuiat pentru o perioada de 30 de minute. Efectele vor fi wow!

3. Otetul indeparteaza mirosul de tutun de pe haine si indeparteaza petele de deodorant sau transpiratie.

Tot ce trebuie sa faceti este sa pulverizati cu otet in zona respectiva, inainte sa pui hainele la spalat.

4. Poate fi folosit ca balsam. Pune putin otet in compartimentul dedicat din masina de spalat. Mai exact, acesta reduce electricitatea statica si indeparteaza orice urma de detergent care ar putea ramane in tesaturi.

5. Pune jumatate de cana de otet pe haine inainte de a le adauga in masina de spalat. Vei accentua efectul detergentului, scriu cei de la Girly.ro.

6. Pentru a prelungi viata masinii de spalat, porneste un ciclu de spalare o data pe luna doar cu apa si otet alb in cuva. Otetul este cunoscut drept cea mai ieftina metoda de indepartare a calcarului.

7. Pentru a te bucura de culori mai intense ale hainelor, pune putin otet alb in sertarul masinii de spalat in care de obicei pui balsamul.

Sursa: wow.bzi.ro