Anamaria Vasile

Radu Pietreanu, mărturisiri cutremurătoare despre lupta cu cancerul: “Eram un cadavru, nu mai aveam carne între piele și os“

Radu Pietreanu s-a confruntat cu mari probleme de sănătate. Cunoscutul artist a fost diagnosticat cu cancer la plămâni și a luptat din greu pentru a scăpa de boală.

Radu Pietreanu a scăpat de cancer, însă nu poate uita momentele grele prin care a trecut în lupta cu boala. Întregul tratament împotriva cancerului l-a făcut în Turcia, acolo unde a avut și o intervenție care a costat foarte mult. Pentru a o putea plăti, Radu Pietreanu a vândut casa din București și s-a mutat la Azuga.

Radu Pietreanu, despre lupta cu cancerul
Cunoscutul comediant a fost la un pas de moarte în urmă cu câțiva ani, după ce, diagnosticat cu cancer la plămâni, a fost în comă timp de trei săptămâni. A mers apoi în Turcia, acolo unde a reușit să scape de boală, după o intervenție chirurgicală.

În toată acea perioadă, Radu Pietreanu slăbise mai mult de 35 de kilograme și intrase în depresie. Lucrurile s-au așezat abia după ce comediantul a scăapt de cancer.

„Pot să fiu un exemplu pozitiv pentru cei care o pățesc. Am avut cancer la plămâni. Am intrat în depresie. Când am auzit de cancer, nu știam prea multe. Am și murit un pic, un minut să zic așa. Pe lumea cealaltă e o liniște… Eu vreau prieteni, vreau gălăgie. Când m-am întors, trecuseră trei săptămâni pe pământ. Eram un cadavru care a stat trei săptămâni pe o canapea, fără să vorbească, fără să mănânce, fără să nimic. Slăbisem 36 de kilograme. De la 96 de kg, aveam 60. Când m-am ridicat, am făcut doi pași, am căzut. Nu mai aveam carne între piele și os”, a spus Radu Pietreanu în podcastul lui Micutzu, potrivit viva.ro.

Cum și-a revenit Radu Pietreanu după lupta cu cancerul
După lungi tratamente, Radu Pietreanu a învins cancerul. A aflat diagnosticul în vară, iar în luna octombrie deja se simțea foarte bine și și-a reluat activitatea cu chitara. Încet a revenit pe scenă și a reluat turneele.

„M-am dus la tratamente, m-am făcut bine. Aflasem de boala în vară. Prin octombire m-am făcut bine. Am pus mâna pe chitară, după trei săptămâni, deși am zis că nu mă mai interesează scena. (…) Mai mult de 20 de minute nu rezistam pe scenă. Încet, încet, mi-am revenit, am reînceput turneele. De fapt, asta mă ține în viață, energia pe care am dezvoltat-o de-a lungul vieții. Liniștea aia pe care am simțit-o atunci nu e bună. Liniștea aia arată că ai ieșit din scenă, ai ieșit din rol, ai ieșit din viață. Trebuie să faci ceva”, a mai spus Radu Pietreanu.

sursa: ego.ro