Anamaria Vasile

Cine este şi cu ce se ocupă Anca Neacşu, cea mai bogată româncă din lume! A fost miss, apoi viaţa i s-a schimbat radical

Anca Neacşu este considerată cea mai bogată româncă din lume. Cu o avere estimată undeva în jurul a 3 miliarde de dolari, ea a reuşit să-l devanseze chiar şi pe Ion Ţiriac.

Cine este Anca Neacşu şi cum a făcut avere
Absolventă a Universităţii din Galaţi, cu master în inginerie, Anca Neacşu (32 de ani) a avut o carieră de model interesantă, reuşind să ajungă Miss Universe România. Viaţa i s-a schimbat radical în momentul în care l-a întâlnit pe afaceristul indian Abhishek Verma, care a făcut o avere imensă din producţia de arme.

Cei doi s-au căsătorit după scurt timp, iar ulterior, Anca a devenit asociat în firma acestuia. În 2011, a devenit acţionarul majoritar al firmei, iar totul părea să meargă ca pe roate pentru ea şi penru soţul ei.

Cum a ajuns cea mai bogată româncă la închisoare
În 2012, însă, a izbucnit un scandal de proporţii. Cei doi au fost arestaţi, fiind acuzaţi de fapte de corupţie şi spălare de bani, după ce un raport al serviciilor secrete indiene a scos la iveală faptul că Verma ar fi mituit oficiali indieni pentru a obţine contracte cu dedicaţie, iar banii obţinuţi i-ar fi ţinut într-un offshore din paradisul fiscal Lichtenstein, pentru a evita să plătească taxe şi impozite statului indian.

Presa indiană scria la vremea respectivă că Anca Neacşu s-ar fi bucurat de un tratament VIP în închisoare, fiindu-i permis să poarte chiar şi bijuterii de 24 de carate. În schimb, ea a susţinut că a trăit un adevărat coşmar în spatele gratiilor, că celelalte deţinute ar fi agresat-o şi că gardienii îi cereau bani pentru a interveni. Ea a scris şi Ambasadei României o scrisoare în acest sens, plângându-se de relele tratamente la care ar fi fost supusă în spatele gratiilor.

În 2016, după patru ani de închisoare, Anca a fost eliberată. Autorităţile indiene au încercat să pună sechestru pe conturile familiei, dar autorităţile din Lichtenstein au respins solicitarea.

Un an mai târziu, soţul acesteia a fost şi el eliberat din puşcărie, după ce Curtea supremă din New Delhi a decis să îl achite.

Anul acesta, Anca şi soţul ei au donat milioane de măşti, dezinfectanţi şi echipamente de protecţie către spitalele din India, în contextul pandemiei de coronavirus.

sursa: bzi.ro