Nu există masă de Paște fără tradiționalul drob. Fiecare gospodină are o rețetă proprie, pe care o prepară în fiecare an și care este pe placul întregii familii. În cazul în care nu ați descoperit încă rețeta de drob perfectă, o puteți încerca pe cea a lui Cătălin Scărlătescu. Are un secret pe care l-a preluat de la bunica lui și este preparatul nelipsit de pe masa de Paște a celebrului chef, în fiecare an.
Cum să faci cel mai bun drob de miel
Drobul de miel are câteva secrete pe care gospodinele pricepute și chefii consacrați le cunosc. Rezultatul final depinde de mai mulți factori, printre care: proporția corectă între carne de miel, organe și verdețuri și folosirea unui prapure. De fapt, acesta este unul dintre secretele drobului perfect.
Chef Cătălin Scărlătescu are o rețetă de drob pe care o prepară în fiecare an și pe care a moștenit-o de la bunica lui. Indiferent cu câte alte rețete s-ar intersecta, în fiecare an se întoarce la aceasta.
În fiecare an, de Paște, îmi amintesc ce bine mirosea în bucătăria ei, a ciorbă de miel, drob sau cozonac. De la ea am moștenit rețeta de drob de miel pe care o pregătesc în fiecare an”, spunea Cătălin Scărlătescu, în urmă cu ceva timp.
Ingrediente pentru drobul de miel:
organele de la un miel (ficat, rinichi, plămâni, inimă)
250 g carne de miel
400 g ceapă și usturoi verde
400 g mărar și pătrunjel verde
ouă bătute (pentru fiecare kg de compoziție se folosesc 8 ouă)
sare
piper
ulei
prapure
Cum se prepară drobul de miel:
Organele și carnea de miel de spală bine, se taie cuburi și se călesc în tigaie, în ulei de floarea soarelui, după care se lasă la scurs. Un sfert din compoziție de toacă la cuțit, cuburi mici, iar restul se dă prin mașina de tocat.
Ceapa și usturoiul verde se toacă și ele mărunt și se prăjesc în tigaia în care au fost gătite organele de miel, cu sare și cu piper. Se lasă pe foc până când se evaporă apa din tigaie, amestecând constant.
Verdețurile se spală și ele și se toacă mărunt. Se pun toate ingredientele într-un vas încăpător, în care vor fi amestecate, și se cântărește compoziția, pentru a ști câte ouă se vor adăuga. Se bat ouăle și se pun peste compoziție. Se asezonează cu sare și cu piper, se amestecă foarte bine totul și se învelește compoziția în prapure, după care se pune în tavă și se dă la cuptor.
Drobul de miel se coace la o temperatură de 140-150 de grade Celsius, timp de 50 de minute, în funcție de cuptor. Se lasă la răcit și să se scurgă grăsimea. Drobul de miel se servește rece, alături de muștar, ceapă verde și ouă roșii.
sursa: impact.ro