Anamaria Vasile

Ce șoc a avut o femeie după ce i-a dat 50 de lei unui cerșetor din Iași: „Nu-ți amintești de mine?! Noi doi am fost…” Cine era de fapt bărbatul:

O femeie din Iasi a avut un adevarat soc dupa ce a fost abordata de un cersetor care i-a cerut 20 de lei. Emotionata de drama barbatului, femeia i-a dat o hartie de 50 de lei, iar ceea ce a urmat a determinat-o sa posteze un mesaj tulburator pe pagina de socializare.

Povestea de viata a fost infatisata internautilor pe pagina de Facebook a grupului ”Esti din Iasi daca…” si a indus foarte multe comentarii in care vizitatorii paginii si-au spus parerea in legatura cu drama prin care a trecut, de-a lungul timpului, respectivul cersetor. Totodata, respectivul mesaj postat in mediul online a devenit si un prilej de reflectie pentru multi dintre vizitatorii paginii.

”Ieri s-a apropiat de mine un betiv, murdar si cu un aspect neingrijit, fara pantofi si cu camasa rupta, mi-a cerut 20 de lei, i-am dat o hartie de 50 lei, mi-a spus: “Multumesc frumos, sefa! Dumnezeu sa te rasplateasca “. Am exclamat – Ai grija de tine! Nu isi lua ochii de la mine, dintr-o data fata lui s-a luminat de bucurie. Mi-a spus: Nu-ti amintesti de mine? Am fost impreuna in scoala generala si la liceu, sunt Bogdan, imi spuneau caposul, pentru ca eram bun la incasat bobarnace! M-am uitat bine la el… O, Doamne! Bogdan!, desigur ca imi amintesc, odata ne-am batut si ai castigat, dar alta data m-ai aparat de un tip care urma sa ma loveasca! Ce s-a intamplat cu tine? Trist, mi-a spus: mi s-au intamplat de toate! Am intrat intr-o gasca, acolo alcool, tigari, femei, am lasat bortoase trei, am furat, am batut oameni, am fost in inchisoare de 7 ori, copiii mei sunt un dezastru, nu ma vor, m-am gandit sa ma sinucid de 2 ori si acum cersesc, ca sa mananc si sa beau… doar asta mi s-a intamplat!”, a scris femeia.

”Am lasat capul in jos si i-am spus: Ce trist! El, cu un zambet, mi-a raspus: am deja pentru ziua de azi, ai grija de tine. Si a plecat cu un pas tremurand si nesigur. Pe drum am ajuns sa ma gandesc de ce vietile noastre au luat directi diferite, daca de copiii am avut aceleasi conditii si oportunitati, si mi-am raspuns in acelasi moment! Diferenta intre prezentul lui si al meu au fost PARINTII MEI!!! Da, pentru ca eu am avut cea mai rea mama si cel mai rau tata din lume! In timp ce pe el il lasau sa iasa pe strada jucandu-se si facand ceea ce-i trecea prin cap, eu aveam reguli si orar, si pedepse daca nu faceam totul la timp In timp ce lui nu i se spunea nimic daca nu mergea la scoala, pe mine ma bateau daca chiuleam sau daca pur si simplu intarziam… In timp ce lui i s-a permis sa manance orice din oras, sa fumeze, sa bea, sa vorbeasca urat persoanelor in varsta! Eu, trebuia sa mananc supa de legume sau ciorba lungita, din tacamuri de pui, sa beau lapte si socata, si apa de la chiuveta! Sa fumez sau sa beau? Nici macar nu indrazneam sa vorbesc despre acest subiect!!”, a marturisit respectiva femeie.

”O privire ce taia, cu un dos de palma peste gura!”

”Sa vorbesc urat sau sa raspund necuviincios? O privire ce taia, cu un dos de palma peste gura! Multumesc mama, multumesc tata! Datorita ca am avut cea mai rea mama si cel mai rau tata din lume, astazi sunt eu, si nu sunt el! Astazi ii multumesc lui Dumnezeu ca am avut acei parinti care m-au crescut cu dragoste si disciplina. Multumesc, dragii mei “batrani”, va port in suflet azi, maine si mereu. De aceea insist “EDUCA COPILUL PENTRU A NU PEDEPSI ADULTUL ” si asa PUTEM SCHIMBA ACEASTA LUME CE SE DARAMA…”, a concluzionat tanara femeie dupa ce si-a intalnit fostul coleg si i-a aflat povestea trista.