Anamaria Vasile

Am aflat adevarul! Din ce a facut Gigi Becali averea

Nu se uită la bani când e să ofere ajutor bolnavilor cu probleme financiare, mereu asumat şi un adevărat personaj în spaţiul public. În două cuvinte: Gigi Becali! Însă, nu puţine persoane s-au întrebat de unde are latifundiarul atâţia bani! De unde? Ei bine, vă spunem noi!

În 2018, Gigi Becali ocupa locul şase în top 300 cei mai bogaţi români, cu o avere estimată la 400-500 de milioane de euro. Latifundiarul deţine mai multe terenuri în zona de nord a Bucureştiului, clubul de fotbal FCSB, terenuri în zona Militari, palatul de pe Aviatorilor şi alte proprietăţi, printre care şi un spital privat din vestul Capitalei.

Povestea familiei Becali este fascinantă! În anul 1946, familia latifundiarului a fost trimisă în Banat, iar 5 ani mai târziu, deportată la Zagna-Vădeni, Brăila, acolo unde, în 1958 s-a născut şi Gigi Becali. Tatăl lui, deşi a avut voie să ia cu el doar opt găini, doi cai, o vacă şi un porc, a făcut avere din oierit! A furnizat carne de oaie şi lactate pentru hotele.

Înainte să moară, tatăl lui Gigi Becali i-a lăsat acestuia moştenire 150.000 de dolari!

De asemenea, Gigi Becali a recunoscut în anul 2011 cum şi-a început afacerile. La o emisiune tv, latifundiarul a declarat că a adus un camion de blugi din Turcia şi a văzut banii cum încep să-i umple buzunarele. Conform celor spuse de Gigi Becali atunci, investea în Turcia un dolar, iar în România făcea 10 – 15 dolari. Şi nu s-a oprit la blugi! A adus un camion cu pixuri, zece camioane de săpun şi walk-man-uri. Banii câştigaţi din comerţ i-a investit în imobiliare.

„Am adus un camion de blugi. Vă pot spune că atunci când investeam un dolar în Turcia scoteai în România între 10 şi 15 dolari. Aduceam marfă de 40-50.000 că nu puteam aduce de 150.000 de dolari. Am adus şi un camion de pixuri şi zece de săpun. Şi walk-man-uri din alea, că erau într-un depozit şi nu făcea nimeni nimic cu ele. Am furat, am obligat pe om să cumpere? … Nu se plăteau atunci taxe. Acei bani pe care i-am câştigat în comerţ i-am investit în imobiliare”, a declarat în urmă cu câţiva ani Gigi Becali.

De altfel, Becali a dat adevărata lovitură în 1999, când a schimbat un teren de 21,5 hectare din Ştefăneştii de Jos cu unul din zona Băneasa Pipera. Diferenţa? 3,3 milioane de dolari! În plus, după ce a devenit multi-milionar în dolari, a început să vândă terenuri şi a investit în fotbal.

sursa: spynews.ro