Anamaria Vasile

Avertizare cod galben de furtuni pentru 25 de județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi dimineață, o nouă avertizare cod galben de furtuni pentru 25 de județe din vestul, centrul și nordul țării. Codul galben intră în vigoare la ora 10 și este valabilă până seara la ora 22.00.

”În intervalul menționat în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, în nordul Olteniei, local în Moldova și Transilvania, precum și în zonele de munte, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și pe arii restrânse 35…50 l/mp”, se arată în avertizarea meteorologilor.

Potrivit avertizării urmează să se înregistreze manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate.

”Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor”.