Anamaria Vasile

Cum sa ai un machiaj rezistent in zilele calduroase

Fiecare femeie isi doreste un machiaj rezistent in zilele calduroase de vara, cand poate fi dificil ca fardurile sa se mentina intacte pe pielea ta. Caldura si transpiratia excesiva pot face machiajul sa curga, lucru care iti ofera un aspect extrem de neplacut. Din fericire, cu ajutorul catorva secrete de frumusete vei reusi sa ai un machiaj rezistent, impecabil!

1. Hidrateaza-te corespunzator, atat pe interior cat si pe exterior. Asigura-te ca bei cel putin 2-3 litri de apa plata pe zi si foloseste o crema hdiratanta usoara. In acest mod pielea ta va ramane elastica si va putea sa retina mai bine produsele de make-up. Este primul pas spre un machiaj rezistent chiar si intr-o zi caniculara.

2. Foloseste o baza de machiaj adecvata. Vara trebuie sa folosesti produse cosmetice cat mai usoare, care sa nu incarce tenul si sa il protejeze. Cere sfatul unui specialist din magazinele de make-up si achizitioneaza o baza de machiaj potrivita pentru tipul tau de ten. Aceasta va contribui din plin la fixarea fardurilor si a fondului de ten.

3. Alege un fond de ten rezistent. Daca mergi la o petrecere este recomandat sa folosesti un fond de ten cat mai rezistent, cu o textura cat mai bogata. Daca iti doresti doar un machiaj de zi opteaza pentru un fond de ten light, intr-o cantitate mica. Poti apela chiar si la cremele colorante din comert, care sunt foarte usoare si potrivite pentru zilele calduroase.

4. Aplica corectorul dupa fondul de ten. In acest mod nu vei incarca zonele fetei care au probleme si pe care vrei sa le corectezi. Nu insista foarte mult pe aceste portiuni de piele.

5. Pastreaza in geanta o apa termala. Aceasta ajuta la fixarea machiajului si te racoreste ori de cate ori simti nevoia. Nu iti fa griji, apa termala nu va face machiajul sa curga daca nu o folosesti in exces!