Anamaria Vasile

6 lucruri care se întâmplă cu corpul tău atunci când nu mai faci duș timp de 2 zile – nu trebuie să mai faci asta niciodată

Dușul și băile sunt considerate a fi o necesitate și un lucru foarte important, dar și o modalitate plăcută de a-ți petrece timpul după o zi lungă. În fiecare zi suntem expuși la stres și procese naturale de detoxifiere, pur și simplu ne mișcăm în timp ce corpul nostru face lucrurile de care are nevoie.

Uneori, este incredibil de obositor să faci un duș în timpul perioadelor de mai proaste, în timp ce sunteți pe cont propriu. Dar să sari peste dușul zilnic este într-adevăr atât de normal și inofensiv pentru sănătatea ta?

Desigur că nu; poți sări peste asta o zi, dar dacă va trece mai mult timp de atât, vei avea probleme destul de grave. Permite-ne să îți prezentăm consecințele.

1. Mirosul neplăcut

Evitarea dușului ne face să mirosim urât. Mirosul este creat de bacterii care trăiesc pe pielea noastră și produc deșeuri.

De asemenea, transpirația noastră este o modalitate de a scăpa de produsele deșeurilor, astfel încât pielea noastră conține o mulțime de toxine și este un mediu primordial pentru bacteriile care trăiesc acolo după ce transpirăm (și transpirăm tot timpul deoarece este o modalitate naturală de îndepărtare a toxinelor), mai ales după sală.

Deci, dușul este singura modalitate de a scăpa de sudoare, mirosuri și izuri neplăcute.

2. Infecțiile pielii

Dacă bacteriile și germenii nu sunt eliminați, ei se reproduc mai repede și dăunează pielii prin răspândirea infecțiilor. Acestea provoacă mâncărimi și inflamații ale pielii. Spălarea corpului nostru este cel mai natural mod de a scăpa de probabilitatea de răspândire a infecțiilor.

3. Senzația neplăcută a pielii și îngrășarea ei

În afară de a fi urât mirositoare, pielea noastră va deveni murdară, dezgustătoare și pur și simplu neplăcută. Procesul natural de reînnoire a pielii va continua, dar curățenia va fi amânată.

4. Pierderea părului

Toată pielea noastră va deveni sub formă de fulgi și iritațiile vor apărea peste tot, în special în locurile în care pielea este cea mai delicată. Părul nostru poate începe să cadă deoarece foliculii sunt plini de sebum care împiedică rănirea naturală a rădăcinilor părului.

5. Stres

Vei deveni mai stresat și tensionat,deoarece un duș este cel mai natural mod de a obține scutirea de stres și de a scădea depresia. Dușul vindecă în esență orice mușchi răniți care suferă adesea dacă suntem stresați, așa cum se reflectă în corpul nostru.

6. Împiedicarea circulației sângelui

Dușul susține puterea sistemului imunitar prin masajul delicat al sistemului limfatic și creșterea circulației sanguine, astfel încât celulele noastre funcționează mai bine pentru a ne menține sănătoși în interior. Este un mod natural de vindecare a corpului.