Aspectul tau bine pus la punct poate fi stirbit intr-o clipa si chiar poti sa te simti inconfortabil din cauza unor probleme.
Femeile au parte si de lucruri mai putin placute, care de cele mai multe ori nu tin de ele sau de modul in care se ingrijesc. Atunci cand natura ne joaca feste insa, nu tocmai placute, inarmeaza-te cu cele mai bune produse pentru a face fata cu brio oricaror provocari, pastrandu-ti frumusetea si increderea in fortele proprii.
1. Mustata
Fara sa fie vorba de hirsutism, firele de par din zona gurii ne dau batai de cap. Cateva fire crescute pe buza superioara si mai ales in colturile gurii stirbesc din feminitate. Uneori sunt blonde, dar se vad perfect in bataia soarelui, alteori apar cateva fire negre peste noapte si te trezesti cu ele cand ti-e lumea mai draga.
Multe femei aleg sa se epileze regulat si astfel sa previna aceste momente neplacute. Insa ceara, mai ales cand nu este indepartata de o mana profesionista, poate duce la deteriorarea pielii si la aparitia ridurilor in jurul buzelor. Tot ceara poate irita pielea si duce la aparitia foliculitei in aceasta zona.
Sfat: tine la indemana o penseta cu care sa inlaturi rapid firele inestetice fara niciun inconvenient. O alta solutie este epilarea cu ajutorul unui epilator electric, daca suporti, o data pe saptamana.
2. Respiratie urat mirositoare
De cele mai multe ori este rezultatul unei igiene precare. O periere insuficienta, o infectie sau prezenta placii bacteriene sunt cauze comune pentru mirosul neplacut al gurii. Daca dimineata si seara ne putem curata dintii, peste zi mancarea ramasa printre dinti poate favoriza aparitia mirosului neplacut.
O guma de mestecat poate salva situatia temporar, dar cel mai bine ar fi sa scapi de resturile de mancare si astfel sa previi si aparitia cariilor si a placii bacteriene. Dieta influenteaza respiratia neplacuta, in special consumul de carbohidrati lenti, care stagneaza mult in stomac si fermentatia lor de durata aduce mirosuri fetide.
Sfat: ata dentara nu face parte din arsenalul de frumusete, dar ne ajuta sa pastram respiratia proaspata pe tot parcursul zilei. E mica, incape in orice poseta si, de cele mai multe ori cu o formula mentolata, elimina mirosurile odata cu resturile de mancare. Merele, lamaia, frunzele proaspete de menta sau patrunjel sunt alte solutii la indemana pentru o respiratie placuta.
3. Transpiratie in exces.
Te astepti sa transpiri dupa o zi intreaga de alergatura sau dupa un efort considerabil, dar nu cand stai comod pe scaun in sedinta si bluza se pateaza la subrat. Transpiratia excesiva afecteaza 10% din populatie.
Aceasta problema este prezenta tot timpul anului, nu doar in sezonul cald. De cele mai multe ori insa, e vorba despre o transpiratie nervoasa. Psihologii spun ca un control al emotiilor poate fi o solutie pentru o astfel de problema, insa, pana sa ne educam in acest sens, e bine ca avem deodorante eficiente, minerale, cu o mare putere de absortie a umezelii, care actioneaza pentru o perioada lunga.
Sfat: daca ti s-a intamplat de cateva ori sa transpiri foarte tare, bazeaza-te pe un deodorant puternic, dar natural si tine-l la tine. Daca este nevoie sa-l reaplici peste zi, mai intai sterge axila cu un servetel umed si apoi aplica deodorantul.
4. Fire crescute in piele.
Facem eforturi sa ne mentinem picioarele fine, insa de multe ori firele cresc sub piele si uneori apar si mici cosuri. Alteori, din dorinta de a elibera aceste fire, poti sa-ti faci adevarate rani, urmate de pete inestetice. Firele cresc sub piele atunci cand nu sunt smulse, ci rupte. Se intampla deseori cand folosim aparatul electric sau lama.
Sfat: compresele calde inmoaie pielea si o exfoliere ulteriora poate elibera firele de par fara mari daune. Dar cel mai bine este sa previi acest aspect folosind o lama bine ascutita sau exfoliind pielea inaintea epilarii. Intotdeauna epileaza-te de jos in sus, adica in sensul invers cresterii firelor de par.
5. Herpes.
Daca ti-a iesit un herpes inseamna ca ai virusul herpetic si aceasta problema poate aparea atunci cand esti stresata, cand stai mult la soare sau cand imunitatea scade. E bine sa inveti sa-ti manageriezi stresul, sa-ti aperi buzele de soare aplicand balsamuri cu SPF si sa iei suplimente care-ti ridica imunitatea.
Sfat: cand simti deja senzatia de arsura, ia o pastila de vitamina C, piseaz-o si aplic-o direct pe locul respectiv, umezit in prealabil. Si sucul de lamaie este la fel de util pentru a preveni dezvoltarea leziunii.
6. Unghii galbene.
Daca ochii sunt oglida sufletului, mainile spun multe despre sanatatea noastra. Unghiile ingalbenite pot fi semnul unei carente de vitamine sau minerale, in special vitamina B si zinc, ca sunt afectate de o ciurperca, de un lac de unghii sau de un detergent de vase agresiv. Oricare ar fi motivul trebuie sa iei masuri.
Sfat: incearca sa le remediezi aspectul folosind un lac de unghii impotriva ingalbenirii. Acestea au formule care albesc optic unghia si ii aduc luciu. Se poate folosi ca baza inaintea lacului colorat sau singur.