Anamaria Vasile

Compunerea unui băiețel despre mama sa. Tatăl a râs cu lacrimi și l-a rugat să nu-l descrie și pe el

Compunerea unui băiețel despre mama sa. Tatăl a râs cu lacrimi și l-a rugat să nu-l descrie și pe el! Sinceritate, naivitate, dragoste, emoție, ironie, umor involuntar… toate adunate în compunerea unui băiețel de șapte ani, despre mama sa.

”Se poate spune că mama mea este slabă, cel puțin asta le spune ea tuturor. Are niște picioare foarte lungi, dar doctorul i-a zis că are platfus. Capul mamei este la fel, mare. Mai mare decât al meu. Dar asta pentru că mama mea este deșteaptă. Ochii ei sunt gri-verzui, genel și pleoapele ei sunt mereu fardate.

Sprâncenele mamei sunt în fiecare zi diferite, pur și simplu și le desenează. Nasul ei este un pic încovoiat, spune că din cauză că a căzut de pe bicicletă în copilărie. Buzele ei sunt mari, dar, la fel, sunt mereu diferite. Mama are foarte multe rujuri, când pleacă de acasă, ea întotdeauna își vopsește buzele. Acasă nu se întâmplă asta întotdeauna.

Dinții mamei sunt drepți și aproape albi. Are un gât lung, lung de tot, la care își pune diferite bijuterii. Este lată în umeri, dar lui tata îi place. Mâinile mamei sunt frumoase, unghiile sunt mereu colorate. Ea merge destul de des la o tanti care îi schimbă unghiile vechi cu altele noi.

La mine, ca și la mama, oasele sunt late, din cauza asta avem funduri mari. Ea așa îmi spune.

Are picioare drepte, nu și le-a rupt niciodată, nu ca tata. Eu cred că ea ar fi putut deveni un model. Dar e scundă, și de aceea nu a fost posibil.

P.S. Tata, văzând ce am scris a râs cu lacrimi, și m-a rugat să nu-l descriu și pe el”.