Anamaria Vasile

Un autobuz plin cu 50 de deținuți s-a ciocnit puternic cu un camion pe o șosea. Ar fi fost momentul perfect să evadeze, însă e incredibil ce le-a trecut prin minte sa faca

De cele mai multe ori, suntem în stare să îi arătăm cu degetul și suntem convinși că oamenii din închisori sunt cei mai răi din societatea în care trăim. Când ne gândim la deținuți cu siguranță ne trece prin minte că principalul lor obiectiv este să evadeze ori de câte ori ar avea ocazia, și că niciunul nu va rata o astfel de oportunitate.

Totuși, povestea de mai jos o să ne arate exact contrariul!

Un autobuz plin cu 50 de deținuți s-a ciocnit cu un camion imens pe o șosea pustie din Arizona. Ai spune că acesta este cel mai potrivit moment pentru ei ca să evadeze, dar oamenii nici măcar nu s-au gândit la asta. Uite ce au făcut deținuții implicați în accident: în loc să fugă cât mai repede, ei au rămas la locul accidentului și au început să îi ajute pe cei răniți. Victimele erau numeroase.

După ce a avut loc incidentul, șoferul autobuzului și mai mult de 20 de deținuți au suferit traumatisme severe, iar doi dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportați la spital.

După ce am aflat această poveste am început să cred din nou că mai există oameni în adevăratul sens al cuvântului. De altfel, este important să înțelegem că, indiferent de fapta pentru care se află în spatele gratiilor, acest lucru nu îi face mai puțin oameni, cu sentimente, trăiri și simțul compasiunii.