Anamaria Vasile

Nici Zoia, fiica Elenei Ceauşescu, nu o mai suporta pe mama ei: „Nu ştie să facă altceva decât să se viseze regină peste 40 de milioane de idioţi!”

Elena Ceauşescu îşi dorea extrem de mult să aibă controlul asupra celor trei copii pe care îi avea cu preşedintele României. Zoia, fiica ei, s-a revoltat în faţa mamei pentru că nu voia decât să se întâlnească cu bărbaţi pe care i-i alegea ea.

Ion Mihai Pacepa, fostul şef al spionajului românesc, a povestit un episod în care Zoia a răbufnit.

„În vara anului 1977, Elena m-a trimis la Paris pentru două săptămâni cu fiica ei, Zoia, pentru a-i aranja acesteia o întâlnire „accidentală” cu un bărbat pe care ea îl selectase să devină viitorul soţ al Zoiei. Matematician pasionat, Zoia e un dizident autentic, luptând împotriva cultului personalităţii tatălui său şi regimului de teroare al mamei sale.

Într-o seară, când ne aflam într-un club de noapte din Montmartre, Zoia a răbufnit, înţelegând ce se petrece: „Nu vreau ca soţul meu să fie ales de altcineva decât de mine, nu vreau să îmi petrec toată viaţa făcând copii.

Vreau să îmi hotăresc eu viaţa, nu reguli sau legi ridicole. Dacă o mai aud pe harpie încercând încă o dată să îl facă pe tata să semneze legea împotriva avorturilor îi crăp capul. Nu ştie să facă altceva decât să se viseze regină peste 40 de milioane de idioţi”, a scris Ioan Mihai Pacepa într-un manuscris, conform adevărul.ro.