Anamaria Vasile

Dr. Monica Pop spune care sunt medicamentele care pot duce la orbire: „Pastilele cu cel mai mare risc sunt..

Există multe categorii de medicamente pe al căror prospect se regăsesc și efecte secundare ca tulburările de vedere. Pastilele cu cel mai mare risc sunt anticoncepționalele, inclusiv cele de nouă generație.

”Singurii care le recomandă în continuare sunt ginecologii, fără a lua în calcul că riscul de accidente cerebrale e foarte mare atât în cazul persoanelor cu probleme vasculare, tromboze, cât și în cazul femeilor sănătoase. Din 100 de femei, cinci pot experimenta aceste efecte”, avertizează oftalmologul.

Alte medicamente care cresc presiunea intraoculară sunt cele de tip Viagra, antidepresivele și somniferele, cele care tratează ulcerul și toate medicamentele ce provoacă uscăciunea gurii. ”Acestea din urmă conțin atropină și beladonă, contraindicate în glaucom.

Acum câțiva ani, într-o singură noapte, mi-au venit șapte pacienți cu pupilele dilatate și vedere proastă.

Nu luaseră niciun medicament, nu sufereau de nicio boală. Toți mâncaseră un anumit tip de halva cu beladonă”, exemplifică medicul.

Monica Pop: Greșelile care ne îmbolnăvesc

Doctorul Monica Pop a vorbit în urmă cu ceva timp despre greșelile care ne îmbolnăvesc. Managerul Spitalului de Oftalmologie din Capitală a vorbit la un post de televiziune despre principalele greșeli pe care facem.

Mai exact, doctorul a spus care sunt greșelile care duc inevitabil la can*er.

„Orice om are celule canceroase în sânge, însă se îmbolnăvesc doar cei care fac greșeli care duc la scăderea imunității”, a declarat doctorul la televizor.

„Imunitatea scăzută îi caracterizează pe români, în mod special. Factorii care duc la scăderea imunității sunt: depresia, boala secolului, lipsa celor minimum 6 ore de somn și alimentația, adică lipsa proteinelor.

Un medic infecționist spunea că niciodată să nu pleci de acasă fără să mănânci proteine, un ou sau puțină brânză sau iaurt.

De asemenea, vaccinul antigripal e foarte eficient. Eu îl fac de 8 ani și niciodată nu am avut nicio răceală puternică, nici când făceam chimioterapie și aveam imunitatea scăzută”, a mai spus Monica Pop, conform dcnews.ro.

„Când am aflat diagnosticul, primul lucru la care m-am gândit și a fost o mare prostie, era să nu fac nimic. E o tâmpenie foarte mare, dar omul trece prin tot felul de stări în fața unei asemenea vești. Era o mare greșeală dacă persistam în ideea de a nu face nimic.

Apoi, m-am decis să fac tratamentul, deși nu a fost ușor, și nu am lipsit nicio zi de la spital, lucru pe care îi sfătuiesc pe toți oamenii care au această boală. Să își găsească o ocupație, să nu se gândească la boală și să nu vorbească deloc de boală”, a explicat Monica Pop